Hello

On Mercedes W204 008 I have problem with rain sensor. It works fine with  windshields, but the automatic ligths doesn´t work, and I get an error- automatic lights no function.

Is that a problem of the sensor or is it something else? I need 100% shure that is a sensor problem.

Can I get a new one, and replace it? Do I need some kind of calibration sensor?

Thank you in advanced.

Comments

The sensor serves both functions. It does not mean that becasue it works for detecting rain, it will work properly for detecting light. 

The only way to be sure that the problem is 100% the rain sensor is to hook up your car to Mercedes Star Diagnostics and access the rain sensor. 

Plain text

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type='1 A I'> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id='jump-*'> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Disclaimer: Youcanic has made every effort to assure the accuracy of the information on this page. Neither Youcanic nor its affiliates assume responsibility for any loss or damage due to any errors, omissions, lack of information. You agree to hold Youcanic free from any liability arising out of the use of any information contained within. All pictures and references to trademarks and car names are for reference only and do not imply an association with the manufacturer. Consult your owner's manual or authorized factory manuals when performing repair procedures. By entering this site, you agree to our Terms & Conditions and Privacy Polity.