CAR WILL NOT MOVE FORWARD OR BACKWARD BUT RUNS FINE

2007 E-350 sport 143000 miles. Cganged spark plugs, drove 5 miles, stopped and started again about 30 minutes later and car started up fine, but when put into gear (R) the car wouldn't move then put in Drive and still wouldn't move. Put I neutral and would allow me to push it and moved a little but that's all. Had have no previous transmission trouble sumptoms that I know of. I unhooked the battery cables and waited about 30 minutes but it stil would not move. Noticed that the gear shift symbol beside the ODO didn't display . The 'D' or the 'P' or the 'R" would display fr about 2 seconds and then would go off again, whereas they normally display at all times. Help??

Comments

user profile image
BMWadict made a comment.
1 year 7 months ago

Most commonly when you don't get P R D or gear status on the instrument cluster you typically have an issue with the gear selector. That would be my guess in your case as well. But further testign is required. Get a scanner that can read MB codes. Ideally MB Star Diagnostics. Read codes and confirm that the shiftier is the issue. Replacing it can be tricky because it requires a virgin shifter and it needs to be programmed to your VIN. Let us know how it goes.

 
user profile image
lee made a comment.
1 year 7 months ago

Thanks so much. I'll let you know how it goes.

 
user profile image
lee made a comment.
1 year 7 months ago

SORRY MEANT TO MARK AS VERY HELPFUL.

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.