Hi I have an 2013 MB ML350 Bluetec diesel suv with 50k miles. It misfires sputters at 1600 to 1800 rpm.  I have since done an oil change.  Changed engine air filter. Run a diesel Stanadyne additive and changed the fuel filter.  Did a leak test on the turbo and air intake and replaced the o rings.  Also did an ecu reset.  Mass air flow sensors were changed not long ago.  None of this has solved my problem.  No engine light is coming on.  Anyone else have this problem or a solution?  Thanks in advance.  

Comments

This is an interesting problem. I can try to help you fro my experience:

 

You see, Misfiring occures due to 3 reason:

 

1. Poor Fuel

2. Fuel Injecter

3.Compression

 

Have you checked these all? It's a dieasel so I understand not everything will be straight forward here

Plain text

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type='1 A I'> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id='jump-*'> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Disclaimer: Youcanic has made every effort to assure the accuracy of the information on this page. Neither Youcanic nor its affiliates assume responsibility for any loss or damage due to any errors, omissions, lack of information. You agree to hold Youcanic free from any liability arising out of the use of any information contained within. All pictures and references to trademarks and car names are for reference only and do not imply an association with the manufacturer. Consult your owner's manual or authorized factory manuals when performing repair procedures. By entering this site, you agree to our Terms & Conditions and Privacy Polity.