I just replaced both rear air struts on my 2000 mercedes S500, when I turn on the car the rear lifts and everything is fine. Drove the car and then parked it. In less than an hour it toally lowered with a message to low to drive. Why is that?

Comments

That's most likely because there is leak in the line to the rear air struts. It could be one side or both.

Otherwise it sounds like everything works fine.
But you should fix it soon, because this could wear out the air compressor too early.

From my experience the o ring at the top of the air sturt leaks. Spray some soapy water to find out where the leak is.

Plain text

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type='1 A I'> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id='jump-*'> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Disclaimer: Youcanic has made every effort to assure the accuracy of the information on this page. Neither Youcanic nor its affiliates assume responsibility for any loss or damage due to any errors, omissions, lack of information. You agree to hold Youcanic free from any liability arising out of the use of any information contained within. All pictures and references to trademarks and car names are for reference only and do not imply an association with the manufacturer. Consult your owner's manual or authorized factory manuals when performing repair procedures. By entering this site, you agree to our Terms & Conditions and Privacy Polity.