Hi, I was driving my Mercedes and got stuck in some mud one of my rear wheels was spinning and knocking, since then I have a message display saying Runflat sensor inoperative, with warning lights ESP, EsSP off and ABS staying on whilst driving. The car was fine before and only just passed its MOT the day before with no issues. The tyre pressures are all good and have been reset. Any ideas would be much appreciated 

 

Regards

ken

Comments

Hi Ken sorry to hear about your troubles.

That is not normal. My guess would be that the wheel ABS sensor on that wheel got daamged or it is covered in dirt.

You can remove and clean it. Or you can replace it as they are not very expensive.

But if the problem remains, you will need to read the fault codes. A geneeric OBD2 scanner will not be much help, you will need a scanner tha t can read Mercedes specific codes.

Let us know how it goes.

Plain text

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type='1 A I'> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id='jump-*'> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Disclaimer: Youcanic has made every effort to assure the accuracy of the information on this page. Neither Youcanic nor its affiliates assume responsibility for any loss or damage due to any errors, omissions, lack of information. You agree to hold Youcanic free from any liability arising out of the use of any information contained within. All pictures and references to trademarks and car names are for reference only and do not imply an association with the manufacturer. Consult your owner's manual or authorized factory manuals when performing repair procedures. By entering this site, you agree to our Terms & Conditions and Privacy Polity.