Hi there everyone, I need help with the following:

1 Car = Mercedes 1997 e230 automatic.

2 Problem = We have installed another transmission box, however the car does not change gears on time only when it reaches 3500rpm, or it losses acceleration power when it gets to those rpms then switches off.

3. We have drained the oil and put in new transmission oil + filter + seal. 

4. The problem persists even after it was diagonised and it referred to the can sensor which we have since replaced and cleared the fault codes however the problem won't go away.

5. Can someone help me out please .

Comments

Hello!

Did you have the same problem with old gearbox?

Which fault codes did you have?

 

@ Boki tnx i have found out that the problem is the catalytic converter.....so I must replace the muffler.

Plain text

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type='1 A I'> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id='jump-*'> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Disclaimer: Youcanic has made every effort to assure the accuracy of the information on this page. Neither Youcanic nor its affiliates assume responsibility for any loss or damage due to any errors, omissions, lack of information. You agree to hold Youcanic free from any liability arising out of the use of any information contained within. All pictures and references to trademarks and car names are for reference only and do not imply an association with the manufacturer. Consult your owner's manual or authorized factory manuals when performing repair procedures. By entering this site, you agree to our Terms & Conditions and Privacy Polity.