W212 facelift E300 hybrid, the car stops working when switching from running in engine mode to electric mode.

The service centers said a starting motor needs to be replaced, but I don’t think the problem caused by the starting motor since it ignites the engine and the car operate smoothly when running in fuel engine mode apart from when switching to electric mode, then the car stops working and needs to restart again.

 

What do you think the cause of this problem is and solutions of this please?

Comments

There are over 10 conditions that need to be meet for the car to operate in electric mode. If one of them is not, the car won't operate.

My recommandation would be to do a full system scan with Star Diagnostics and see what codes come up. Then you can go from there.

Plain text

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type='1 A I'> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id='jump-*'> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Disclaimer: Youcanic has made every effort to assure the accuracy of the information on this page. Neither Youcanic nor its affiliates assume responsibility for any loss or damage due to any errors, omissions, lack of information. You agree to hold Youcanic free from any liability arising out of the use of any information contained within. All pictures and references to trademarks and car names are for reference only and do not imply an association with the manufacturer. Consult your owner's manual or authorized factory manuals when performing repair procedures. By entering this site, you agree to our Terms & Conditions and Privacy Polity.