Question Details

Hi.Mercedes E320 CDI T 224 BHP 2008 3.0 V6 7 g-tronic. Windscreen wipers and screenwash pump gone dead...stalk (blinker switch) replaced - still nothing. Fuse 56 checked. Possibly there is relay for wiper motor ???

I took car on a morning and wiper motor just dead - not slow and gone...just not responsive.day before all ok.

 

any sugestions ?

all fuses checked with multimeter.

Profile picture for user EuroTech

EuroTech  10 months 1 week ago

This is a problem that you will need to diagnose with a good scanner. Do you have someone with Star Diagnostic or iCarsoft MB II?

Profile picture for user lukaszjurys

lukaszjurys  10 months 1 week ago

i am going on thursday to MBenz in WSM for diagnosis. they will tell whats the problem.i have scanner (DELPHI) but it shows only 9050 code.

Profile picture for user EuroTech

EuroTech  10 months 1 week ago

See if your scanner lets you activate the wipers. Also check the operation of the switch on the wiper columns. It has been a long time sine I last used Delphi scanner and I can't rember if it allows you perform those tests.

Let us know what you or the dealer find out.

Profile picture for user lukaszjurys

lukaszjurys  10 months 1 week ago

i ll scan printout from SD and we will talk about it. 

Profile picture for user

Visitor  10 months ago

dealer replaced SAM module (front) . who knows if that was really the problem.that was on the bill. high doubts that was really the part that cause wipers not working.
probably relay that cost 25.00...